Ipana on vielä hetken verran nukkumassa joten muutaman rivin ehtii kirjoittaa. Tänne kasaan "treeni"päiväkirjaa, paitsi koska äiti-ihmiset eivät ilmeisesti koskaan ole lomalla niin kasaantuu tänne muutakin elämää.
Sanaa "treenaus" täytyy kyllä käyttää lainausmerkeissä, se kuulostaa niin kamalan tehokkaalta ja tarkoitushakuiselta ja minun harjoittelussani ei ole, no, mitään rotia. Käyn jumppaamassa kun isäntä ehtii Ipanan kaveriksi, salilla jos joku lähtee kaveriksi, lenkillä jos on kaunis sää ja sattuu huvittamaan. Vaunulenkkejä ei lasketa - jos ne ja muu niinsanottu hyötyliikunta laskettaisiin, olisin liikkeessä melko lailla koko päivän.
Koko henkilöhistoriassa liikunnallisuuteni ja siinä sivussa muutkin elämäntavat ovat menneet aaltoliikettä: lapsena olin aivan äärimmäisen epäliikunnallinen ja muun muassa ilmoitin että kun kasvan isoksi ja saan itse päättää en kyllä mene ulkoilemaan muuta kuin ehkä juuri ja juuri kauppareissulla! Lukiossa sitten selvisi, että on muutakin liikuntaa kuin hiihto, pesis ja telinevoimistelu (huh, kauan eläköön koululiikunta..) ja löysin mm. salin ja kokeilin ensimmäisiä spinningtunteja. Yliopistoaikana taas hiljalleen laiskistuin ja valmistuessani olin.. jonkin verran laajempi kuin lukiosta lähtiessä. Ja jälleen työelämään päästessä aloin oikein tosissaan käymään salilla ja jumpassa kunnes vaihdoin paikkakuntaa ja taas kunto repsahti. Viimeisin käänne on raskaus ja esikoisen syntymä n. vuosi sitten.
Nyt olen kymmenisen kiloa kevyempi kuin ennen raskautta ja mahdun taas joihinkin lukioaikaisiin vaatteisiini. Mitään suunnitelmallista laihista ei ole takana, imetys toki kesti n. 10 kuukautta ja tiputti kiloja, olen myös taas innostunut jumpista ja liikkumisesta, sillä se on omaa aikaa itselle 24 h huoltotyön lomassa. Olen säästänyt muistoksi yhdet farkut jotka ostin siinä vaiheessa kun tuoreena äitinä totesin, että voisi jo käyttää muutakin kuin verkkareita ja odotusasuja, muuten hyväntekeväisyyteen ja kirppikselle on päätynyt kokonainen kymmenen koon suora esim. farkkuja. :)

Mutmut.. Ipana taas radiopuhelimella rimpauttelee takapihalta joten siitä treenipuolesta sitten tuonnempana. Tänään ainakin Bodypumppia luvassa viikon tauon jälkeen, jee! :)